Podmínky pro lezení v TANAPU

PODROBNÉ PODMÍNKY PRO VYKONÁVÁNÍ HOROLEZECKÉ ČINNOSTI NA ÚZEMÍ TANAPU :

Pro pohyb návštěvníků na území TANAPu jsou vyhrazené veřejné komunikace a turistické značkované chodníky ( dále TZCH ). Túry a exkurze mimo sítě TZCH je možné podnikat pouze v doprovodu horských vůdců a průvodců, kteří mají na tuto činnost platné povolení od Správy TANAPu.

JAK BYLO V NEPÁLU

Termín:23.9. - 3.10.1994

Účastníci:Alena Valová, Pavel Matoušek

Připadá mi, jako bychom tam byli strašně dávno a jen matně si vybavuji jednotlivé zážitky. Ani nevím o čem psát. Že je v Himalájich nádherně to si dokáže asi každý představit. Tak tedy napíši jak tam hezky není.

Himaláje - část první

Matoušek - Valová

Na podzim roku 1993, po procházce podzimním Skalným, jsem dospěl k rozhodnutí: v roce 1994 na větší hory, překonat svůj dosavadní výškový rekord. Stále se k cestě nikdo moc nepřidával, a tak na jaře 94 bylo již jasné, že pojedeme jen dva. Ruský Pamír, původně plánovaný, se nepodařilo dostatečně zabezpečit a navíc nevyhovoval termínově z hlediska práce. Padlo rozhodnutí Himaláje podzim. V létě jsem ani nikam nevyjel, spíše pracoval. Zařídit letenky a víza nebyl velký problém (všechny nabídky cestovek jsme odmítli).

ALPY - zima 1994

Termín:čtvrtek 18.3.-31.3 středa

Účastníci:Pavel,Alena,Lumír,Laďa

Z Bermud odjíždíme ve čtvrtek 18.3. v sedm hodin ráno.Prší.Konečně jsme se zbavili podnikání a jedeme se pořádně vyvenčit do meky alpinismu Zermattu.Mezi Bezuchovem a Šišmou zjišťujeme, že Mates den a noc nespal, ještě podnikal a přitom se balil až do rána.V Olomouci se pro jistotu připojišťuji na cesty.Ostatní šli na kafe.